Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Mandelchips eller -rasp

Mandelchips eller -rasp är ett perfekt tillbehör till din efterrätt som du enkelt gör på en vanlig rulle mandelmassa. Ett krispigt tilltugg där mandelmassan verkligen kommer till sin rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Flera dagar före festen: Lägg mandelmasserullen i frysen minst 2 timmar, så att den blir fast.
  2. Sätt ugnen på 250°C. Skär så tunna skivor som det går (ca 1 mm) med en vass kniv. Ta ev ut figurer med hjälp av kakmått.
  3. Lägg chipsen på bakpappersklädd plåt. Grädda 4-5 minuter högt upp i ugnen till fin färg. Passa noga!
  4. Förvara sedan torrt och luftigt i rumstemperatur eller i frysen. Servera gärna tillsammans med Rabarber- och jordgubbsdessert.

Tips

Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Förenkla genom att i stället grovriva mandelmassan
direkt på bakpappersklädd plåt och grädda som
ovan till gott mandelrasp.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rulle mandelmassa (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?