Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rabarber- och äppelkaka

Rabarber- och äppelkaka är en himmelskt god efterrätt som du kommer älska! Den friska citrustonen i kakan får du av färskriven ingefära som strös över rabarber och äpple före degen klickas på. Servera din nygräddade, läckra paj med vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör matfett och socker. Tillsätt ägg och mjöl och blanda väl.
  3. Skala äpplena och skär i klyftor. Skala eventuellt rabarberna och skär i mindre bitar. Riv ingefäran.
  4. Smörj en ugnssäker form. Fördela äppelklyftorna i botten och lägg rabarberna ovanpå. Strö över ingefära och klicka på degen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt den svalna lite. Servera med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 - 4 äpplen
  • 400 g rabarber
  • 2 tsk färskriven ingefära
Servering
  • glass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3020 kJ / 720 kCal
Fett: 30 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer