Rabarber- och äppelkaka

17
6
Rabarber- och äppelkaka

Rabarber- och äppelkaka är en himmelskt god efterrätt som du kommer älska! Den friska citrustonen i kakan får du av färskriven ingefära som strös över rabarber och äpple före degen klickas på. Servera din nygräddade, läckra paj med vaniljglass.

Rabarber- och äppelkaka

Ingredienser

4 portioner
100 g smör
2 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
3 - 4 äpplen
400 g rabarber
2 tsk färskriven ingefära

Servering

glass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

My

2020-10-10

Jag använde torkad ingefära och blandade i den i smeten istället. Då blev det jämt fördelat och bra 🙂

Annica

2015-07-08

Bytte ur ingefära mot kardemumma �

Petra

2010-06-20

Jätte bra tipps Monika! Blev mycket bättre med ingefäran inblandad och att lägga degen ovanpå.. (tummen upp)

Näringsvärde per portion

Energi 3020 KJ / 720 kCal
Fett 30 g
Läs mer om näringsvärden