Rabarber med marängtopp

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
3
Rabarber med marängtopp

Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott med katrinplommon och jordgubbar. Lägg upp kompotten i glas och spritsa marängskum över. Gratinera i ugnen och servera med en klick vispad grädde. En riktig sommarfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Rabarber med marängtopp

Ingredienser

4 portioner
5   stjälkar rabarber
100 g  urkärnade katrinplommon (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 dl  vatten
2 dl  strösocker
1/2 l  jordgubbar
1/2   kruka färsk basilika
2 tsk  strösocker

Marängtopp

2   äggvitor
1 dl  strösocker

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: bjud enbart med en klick vispad grädde istället för marängtoppen.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

God efterrätt! Men alldeles för mycket rabarberröra, jag tog ungefär hälften och det blev bra. Vispgrädde till kändes onödigt.

Monica

2023-07-21

låter gott är själv en maräng älskare och saker som maränssviss en riktig höjdare med choklad och kolasås till är en liten gottegriss.

Gerd

2007-08-16

Gott och enkelt att göra, men lite mastigt så servera i små glas.

Carina

2007-06-12

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarängtårta
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pappas paj
Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga