Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarber med marängtopp

Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott med katrinplommon och jordgubbar. Lägg upp kompotten i glas och spritsa marängskum över. Gratinera i ugnen och servera med en klick vispad grädde. En riktig sommarfavorit.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Skala rabarberstjälkarna och skär i tärningar. Finhacka katrinplommonen.
  3. Koka upp vatten och socker till en lag. Lägg rabarber och plommon i lagen. Koka till en tjock kräm. Rör då och då.
  4. Skiva jordgubbarna och strimla basilikan. Blanda och strö över lite socker.
  5. Fördela rabarberkrämen i ugnssäkra glas. Lägg jordgubbarna ovanpå.
  6. Marängtopp: Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret. Spritsa marängen över jordgubbarna och gratinera i ugnen under grillelementet. Du kan ha ugnsluckan öppen. Obs! Ha koll hela tiden - det går snabbt och det är lätt att bränna marängen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: bjud enbart med en klick vispad grädde istället för marängtoppen.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 stjälkar rabarber
  • 100 g urkärnade katrinplommon (100 g motsvarar ca 2 dl)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 l jordgubbar
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 2 tsk strösocker
Marängtopp
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden