Rabarber med marängtopp

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
3
Rabarber med marängtopp

Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott med katrinplommon och jordgubbar. Lägg upp kompotten i glas och spritsa marängskum över. Gratinera i ugnen och servera med en klick vispad grädde. En riktig sommarfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Rabarber med marängtopp

Ingredienser

4 portioner
5 stjälkar rabarber
100 g urkärnade katrinplommon (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 l jordgubbar
1/2 kruka färsk basilika
2 tsk strösocker

Marängtopp

2 äggvitor
1 dl strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

God efterrätt! Men alldeles för mycket rabarberröra, jag tog ungefär hälften och det blev bra. Vispgrädde till kändes onödigt.

Monica

2023-07-21

låter gott är själv en maräng älskare och saker som maränssviss en riktig höjdare med choklad och kolasås till är en liten gottegriss.

Gerd

2007-08-16

Gott och enkelt att göra, men lite mastigt så servera i små glas.

Carina

2007-06-12

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Rabarbersylt med jordgubbar
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsdessert
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga