Rabarber med marängtopp
Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott med katrinplommon och jordgubbar. Lägg upp kompotten i glas och spritsa marängskum över. Gratinera i ugnen och servera med en klick vispad grädde. En riktig sommarfavorit.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006
Ingredienser
4 portioner
5 stjälkar rabarber
100 g urkärnade katrinplommon (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 l jordgubbar
1/2 kruka färsk basilika
2 tsk strösocker
Marängtopp
2 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g
Kommentarer
God efterrätt! Men alldeles för mycket rabarberröra, jag tog ungefär hälften och det blev bra. Vispgrädde till kändes onödigt.
Monica
2023-07-21låter gott är själv en maräng älskare och saker som maränssviss en riktig höjdare med choklad och kolasås till är en liten gottegriss.
Gerd
2007-08-16Gott och enkelt att göra, men lite mastigt så servera i små glas.
Carina
2007-06-12