Rabarber med marängtopp

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
3
Rabarber med marängtopp

Ljuvlig efterrätt av rabarberkompott med katrinplommon och jordgubbar. Lägg upp kompotten i glas och spritsa marängskum över. Gratinera i ugnen och servera med en klick vispad grädde. En riktig sommarfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2006

Rabarber med marängtopp

Ingredienser

4 portioner
5   stjälkar rabarber
100 g  urkärnade katrinplommon (100 g motsvarar ca 2 dl)
2 dl  vatten
2 dl  strösocker
1/2 l  jordgubbar
1/2   kruka färsk basilika
2 tsk  strösocker

Marängtopp

2   äggvitor
1 dl  strösocker

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör äggfri: bjud enbart med en klick vispad grädde istället för marängtoppen.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

God efterrätt! Men alldeles för mycket rabarberröra, jag tog ungefär hälften och det blev bra. Vispgrädde till kändes onödigt.

Monica

2023-07-21

låter gott är själv en maräng älskare och saker som maränssviss en riktig höjdare med choklad och kolasås till är en liten gottegriss.

Gerd

2007-08-16

Gott och enkelt att göra, men lite mastigt så servera i små glas.

Carina

2007-06-12

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarängtårta
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lafitas plommon- och äppelfläsk
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pavlova med rabarber och jordgubbar
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pavlova med rabarbercurd och honungsrostade hasselnötter
Betyg 3.8 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga