Quornpanna med paprika

Quornpanna med paprika är en tilltalande vegetarisk middag med quorn, paprikor och purjolök som bas. Quornpannan får en skön krämighet när du tillsätter grädde och sting i smaken med peppar och senap som smaksättare. Servera med långkornigt ris.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2252 KJ / 540 kCal
Fett13.6 g
Kommentarer
För lite vätska. Jag skippar grädden och tillsätter 4-5 dl lättmjölk med 2-3 msk maizena (0,5 msk/dl). Häll mjölken i en shaker, tillsätt maizena och skaka. Häll ner i grytan och låt sjuda på låg värme några minuter. Hade ingen paprika så det blev broccoli istället. Rörde ner lite hackad persilja mest för att det ser trevligare ut. Tillsatte även 2 msk fond för en fylligare smak.
Carl fredrik
2025-07-20Jättegott! Använde gräslök istället för purjolök och kryddade med Franska örter.
Karin
2019-02-01Helt ok maträtt, men som med nästan all quorn tjänar den på lite extra fett vid tillagning samt lite mer vätska (grädde).
Karl
2015-07-30