Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Betyg 4.4 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Stekta quornfiléer smakar supergott när de får sällskap av ugnsrostade grönsaker, pesto på solroskärnor, parmesan och basilika. Paprika, blomkål och broccoli rostas i ugn och tillsammans med peston fylls köket av härliga dofter. Servera filéerna av quorn till grönsakerna och njut en riktigt god vegorätt.

Quorn med rostade grönsaker och solrospesto

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2 broccoli (à 250 g)
1 litet blomkålshuvud (à ca 500 g)
2 gula paprikor
2 msk olja
salt
svartpeppar

Solrospesto

1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
1 dl finriven parmesan
1 kruka basilika
1/2 tsk vinäger
1 dl olivolja
300 g quornfiléer
1 msk olja
250 g körsbärstomater
2 dl krutonger

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Oväntat gott faktiskt! Men salta och peppra Quornet innan ni steker det.

    Helena

  • Toppengott!

    Jessica

Näringsvärde per portion

Energi2706 KJ / 646 kCal
Fett46 g
Salt1.8 g
Kolhydrater25 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Blomkål, gräslök och lime
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Vitlöksrostad blomkål
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Indisk vegogryta med couscous
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad