Fläskfilé med solrospesto

17
6
Fläskfilé med solrospesto

Fläskfilé med solrospesto är en snabblagad kötträtt som imponerar. Med peston på solroskärnor, basilika, ost och vitlök höjer du smaken på fläskfilén när den gratineras i ugnen. Filé och pesto serveras med lättstekta grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Fläskfilé med solrospesto

Ingredienser

4 portioner
1 fläskfilé (à ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

Pesto

1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackad basilika
4 msk olivolja
2 msk riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Till servering

lättstekta grönsaker

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Om man steker köttet i förväg kan man öka gratineringstiden några minuter för att köttet ska hinna bli varmt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Christina

2023-01-24

Väldigt god pesto! Kommer använda den till allt möjligt! Köttet behövde vara inne längre. Serverade den med stekt sparris och böncreme (recept härifrån) till!

Gunnar

2022-02-06

Jag serverade lättstekt grön sparris och paprika till köttet. Det passade utmärkt.

Erika

2006-09-13

En gräddsås smaksatt med kalvfond och färsk pasta är jättegott till detta.

Näringsvärde per portion

Energi 1708 KJ / 408 kCal
Fett 24 g
Läs mer om näringsvärden