Fläskfilé med solrospesto

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
6
Fläskfilé med solrospesto

Fläskfilé med solrospesto är en snabblagad kötträtt som imponerar. Med peston på solroskärnor, basilika, ost och vitlök höjer du smaken på fläskfilén när den gratineras i ugnen. Filé och pesto serveras med lättstekta grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004

Fläskfilé med solrospesto

Ingredienser

4 portioner
1 fläskfilé (à ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör

Pesto

1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackad basilika
4 msk olivolja
2 msk riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt

Till servering

lättstekta grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god pesto! Kommer använda den till allt möjligt! Köttet behövde vara inne längre. Serverade den med stekt sparris och böncreme (recept härifrån) till!

Christina

2023-01-24

Jag serverade lättstekt grön sparris och paprika till köttet. Det passade utmärkt.

Gunnar

2022-02-06

En gräddsås smaksatt med kalvfond och färsk pasta är jättegott till detta.

Erika

2006-09-13

Näringsvärde per portion

Energi1708 KJ / 408 kCal
Fett24 g

Testa liknande recept

Solrospesto
Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och grönkålspesto
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dillpesto med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto på örtstjälkar
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pesto på morotsblast
Betyg 4.6 av 5.
53 personer har röstat
Under 15 min att tillaga