Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfilé med solrospesto

Fläskfilé med solrospesto är en snabblagad kötträtt som imponerar. Med peston på solroskärnor, basilika, ost och vitlök höjer du smaken på fläskfilén när den gratineras i ugnen. Filé och pesto serveras med lättstekta grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stek köttet i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  3. Pesto: Grovhacka solroskärnorna och blanda med basilika, olja, ost och vitlök. Smaka av med salt.
  4. Höj ugnsvärmen till 275°C. Skär köttet i skivor och lägg på ett ugnssäkert fat. Klicka över peston. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter.
  5. Till servering: Servera med lättstekta grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Om man steker köttet i förväg kan man öka gratineringstiden några minuter för att köttet ska hinna bli varmt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fläskfilé (à ca 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
Pesto
  • 1/2 dl rostade solroskärnor
  • 1/2 dl hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk riven ost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
Till servering
  • lättstekta grönsaker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1708 kJ / 408 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden