Fläskfilé med solrospesto
Fläskfilé med solrospesto är en snabblagad kötträtt som imponerar. Med peston på solroskärnor, basilika, ost och vitlök höjer du smaken på fläskfilén när den gratineras i ugnen. Filé och pesto serveras med lättstekta grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2004
Ingredienser
4 portioner
1 fläskfilé (à ca 500 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
Pesto
1/2 dl rostade solroskärnor
1/2 dl hackad basilika
4 msk olivolja
2 msk riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Till servering
lättstekta grönsaker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1708 KJ / 408 kCal
Fett24 g
Kommentarer
Väldigt god pesto! Kommer använda den till allt möjligt! Köttet behövde vara inne längre. Serverade den med stekt sparris och böncreme (recept härifrån) till!
Christina
2023-01-24Jag serverade lättstekt grön sparris och paprika till köttet. Det passade utmärkt.
Gunnar
2022-02-06En gräddsås smaksatt med kalvfond och färsk pasta är jättegott till detta.
Erika
2006-09-13