Fläskfilé med solrospesto är en snabblagad kötträtt som imponerar. Med peston på solroskärnor, basilika, ost och vitlök höjer du smaken på fläskfilén när den gratineras i ugnen. Filé och pesto serveras med lättstekta grönsaker.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2004
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Christina
2023-01-24Väldigt god pesto! Kommer använda den till allt möjligt! Köttet behövde vara inne längre. Serverade den med stekt sparris och böncreme (recept härifrån) till!
Gunnar
2022-02-06Jag serverade lättstekt grön sparris och paprika till köttet. Det passade utmärkt.
Erika
2006-09-13En gräddsås smaksatt med kalvfond och färsk pasta är jättegott till detta.