Grillad makrill provencale

Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat
0
Grillad makrill provencale

Om du vill laga till en lyxig fiskrätt så är det här receptet på grillad makrill provencale utmärkt. Grilla makrillen och lägg sedan upp den på en bädd av härliga grönsaker. Supergott!

Grillad makrill provencale

Ingredienser

4 portioner
4   rensade och sköljda makrillar

Fänkålsröra

6   vitlöksklyftor
1 dl  olivolja
2   stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor
det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1   citron
1   fänkål skuren i strimlor
salt och nymalen peppar efter smak
lite strösocker
1   kvist färsk grovskuren rosmarin
2   kvistar färsk grovskurna timjan
1 msk  färska, grovskurna dragonblad
4   stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar
1 msk  grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris)
6   grovskurna sardellfiléer
salt och nymalen peppar efter smak

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Glöm inte bort att salta fisk inuti, det är viktigast.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Knäckebröd med makrill och avokado
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prästost
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt fisk med svamptartar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Makrillmacka med solros
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsklämma med rökt makrill och ishavssallad
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga