Matig sallad med gulbetor, räkor och ägg serveras med en krämig dressing fylld av asiatiska smaker som sesam, sambal och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Rätten är fri från gluten. Rätten innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fick byta ut gulbetorna mot traditionella rödbetor och lade till sockerärtor i salladen. Äggen löskoktes och serverades tillsammans med rökta räkor. Rostade sesamfröna i en torr stekpanna och tog i lite extra av dessa i dressingen. En överbliven avokado fick komma med i anrättningen också. Kylt vitt vin till detta och gott vitt bröd dessutom - ååååh, ljuvligt gott! Smakerna gifte sig verkligen med varandra. Sååå gott!
Anna
2019-06-17Helt ok att ta med i matlådan till jobbet, men inget vår familj skulle äta som middag.
Malin
2012-09-27