Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Quinoasallad med räkor och Sean Connery-dressing

Matig sallad med gulbetor, räkor och ägg serveras med en krämig dressing fylld av asiatiska smaker som sesam, sambal och soja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Skala och skär gulbetorna i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  3. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vispa ihop en äggula med senapen. Vispa sedan försiktigt i oljan till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka resten av äggen. Välj själv mellan löskokt och hårdkokt.
  6. Blanda gräddfi l, nygjord majonnäs, sambal oelek, soja och sesamfrö till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kylskåp fram till servering.
  7. Skär tomaterna och citronen i klyftor.
  8. Blanda quinoa, betor, sallad och tomater i en skål. Krydda med salt och peppar.
  9. Toppa salladen med räkor och ägg vid servering. Ringla över dressing och servera med en citronklyfta.

För alla

Rätten är fri från gluten. Rätten innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • ca 500 g gulbetor
  • 4 portioner quinoa
  • 4 ägg
  • 1/2 msk senap
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk japansk soja
  • 1/2 m sesamfrö
  • 2 tomater
  • 1/2 citron
  • 65 g salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2413 kJ / 578 kCal