Quinoasallad med räkor och Sean Connery-dressing
Matig sallad med gulbetor, räkor och ägg serveras med en krämig dressing fylld av asiatiska smaker som sesam, sambal och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
ca 500 g gulbetor
4 portioner quinoa
4 ägg
1/2 msk senap
1/2 dl rapsolja
salt
peppar
2 dl gräddfil
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1/2 msk sesamfrö
2 tomater
1/2 citron
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2413 KJ / 578 kCal
Fett27.4 g
Kolhydrater40.8 g
Protein36.4 g
Kommentarer
Gott, men inte ”wow”! Såsen passade väldigt bra till och var populär. Är dock inte helt säker på att jag tyckte betorna passade så väl till. Gör den säkert igen någon gång, men jag har flera salladsrecept jag gillar bättre.
Nina
2023-07-27Fick byta ut gulbetorna mot traditionella rödbetor och lade till sockerärtor i salladen. Äggen löskoktes och serverades tillsammans med rökta räkor. Rostade sesamfröna i en torr stekpanna och tog i lite extra av dessa i dressingen. En överbliven avokado fick komma med i anrättningen också. Kylt vitt vin till detta och gott vitt bröd dessutom - ååååh, ljuvligt gott! Smakerna gifte sig verkligen med varandra. Sååå gott!
Anna
2019-06-17Helt ok att ta med i matlådan till jobbet, men inget vår familj skulle äta som middag.
Malin
2012-09-27