Quinoaotto med grönsaker, räkor och salladsmix

En klassisk risotto i alla ära, men till vardags kan en quinoaotto vara ett nyttigare alternativ. Massor av goda grönsaker, proteinrika räkor och parmesan gör denna rätt till en ny favorit.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 stjälkar stjälkselleri
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
1 1/2 msk olivolja
4 port quinoa eller quinoamix
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
4 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl matyoghurt
1 dl riven parmesan
salt
peppar
Till servering
200 g skalade räkor
65 g spröd salladsmix
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1647 KJ / 392 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stJätte bra quinoaotto, nyttigare än risotto och riktigt god. Jag hade Västerbotten ost hemma som jag använde istället för parmesan gick utmärkt. Dock en undran varför Frö-och … ? Några frön finns ju inte med i receptet, saknas någon ingrediens?
Katarina
Hej Katarina! Kul att du gillar receptet. Vi har nu döpt om receptet då det som sagt ej är några frön med. Hälsningar Michelle
ICA-köket