Frö- och grynotto med grönt
Glöm risotto – otto gjord på fröer och gryner är det nya! Denna frö- och grynotto är gjord på vit dinnerbooster som innerhåller vit quinoa, hirs, bovete och amarant. Frö- och grynotton är matig, god och en fullgod ersättare till originalet.
Ingredienser
4 portioner
Frö- och grynotto
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 stjälkar stjälkselleri
1 röd paprika
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk saft)
2 msk olivolja
4 port grynblandning (gärna vit middagsmix med quinoa, hirs och bovete)
4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matyoghurt
50 g riven parmesan
salt
svartpeppar
Topping
150 g sockerärtor
1 fänkål
1 tomat
2 msk rostade solrosfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och grynmixen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer