Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Frö- och grynotto med grönt

Glöm risotto – otto gjord på fröer och gryner är det nya! Denna frö- och grynotto är gjord på vit dinnerbooster som innerhåller vit quinoa, hirs, bovete och amarant. Frö- och grynotton är matig, god och en fullgod ersättare till originalet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva sellerin. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Pressa saften ur citronen.
  2. Fräs lök, vitlök, selleri och paprika i olivoljan i en vid kastrull tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt dinner booster, citronsaft och buljong. Sjud sakta tills dinner boostern är mjuk och nästan all vätska kokat bort, ca 12 minuter. Dra av från värmen, tillsätt yoghurt och parmesan och rör kraftigt någon minut tills otton är krämig. Smaka av med salt, peppar och ev. mera citronsaft.
  4. Förbered toppingen medan otton kokar: Strimla sockerärtorna. Ansa och hyvla eller skiva fänkålen tunt. Dela tomaten, krama ur kärnorna och strimla tomatköttet.
  5. Lägg otton på tallrikar och toppa med sockerärtor, fänkål, tomat och solrosfrön.
  6. Servera som tillbehör till vegetariskt, kyckling eller fisk.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Dinner booster kan innehålla spår av gluten.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Frö- och grynotto
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk saft)
  • 2 msk olivolja
  • 4 port grynblandning (gärna vit dinner booster med quinoa, hirs och bovete)
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl matyoghurt
  • 50 g riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Topping
  • 150 g sockerärtor
  • 1 fänkål
  • 1 tomat
  • 2 msk rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer