Frö- och grynotto med grönt

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Frö- och grynotto med grönt

Glöm risotto – otto gjord på fröer och gryner är det nya! Denna frö- och grynotto är gjord på vit dinnerbooster som innerhåller vit quinoa, hirs, bovete och amarant. Frö- och grynotton är matig, god och en fullgod ersättare till originalet.

Frö- och grynotto med grönt

Ingredienser

4 portioner

Frö- och grynotto

1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   stjälkar stjälkselleri
1   röd paprika
1/2   citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk saft)
2 msk  olivolja
4   port grynblandning (gärna vit middagsmix med quinoa, hirs och bovete)
4 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl  matyoghurt
50 g  riven parmesan
salt
svartpeppar

Topping

150 g  sockerärtor
1   fänkål
1   tomat
2 msk  rostade solrosfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och grynmixen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grynotto med räkor, spenat och tomat
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sparrisrisotto med gremolataräkor
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havrerisotto
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoaotto med grönsaker, räkor och salladsmix
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris med solrosfrön och parmesan
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammkorv med spenat- och grynsallad
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga