Quinoabollar med tikka masalasås
En smakrik, vegansk rätt med indisk touch som tar quinoan till oanade höjder! Quinobollarna blir extra saftiga och goda när de får ligga och gotta till sig i masalasåsen. Serveras med råris och färsk koriander.
Ingredienser
4 portioner
Currypasta tikka masala
2 msk hel spiskummin
1 msk hel koriander
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 röd chili
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk garam masala
1/2 tsk havssalt
2 msk tomatpuré
2 msk kokosflingor
2 msk äppelcidervinäger
Quinoabollar
1 paket quinoaburgare (à 200 g)
2 gula lökar
5 cm färsk ingefära
1 röd chili
1 kruka koriander
ca 2 msk matolja
2 msk av tikka masala currypasta (från steg 1-2)
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
Tillbehör
råris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. råris.
Energi2282 KJ / 547 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Är riset inräknat i näringsberäkningen ?
Fanny
2024-09-26Hej Fanny! Näringsberäkningen är utan råriset. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-15Hej Jessica! Nu har vi uppdaterat receptet med näringsberäkning. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-07-07Hej Linnea! Finns en färidg mix på dessa quinoabollar. Fråga gärna din handlare efter denna produkt. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-03-17