Quinoabollar med tikka masalasås

10
4 Klimatsmart
Quinoabollar med tikka masalasås

En smakrik, vegansk rätt med indisk touch som tar quinoan till oanade höjder! Quinobollarna blir extra saftiga och goda när de får ligga och gotta till sig i masalasåsen. Serveras med råris och färsk koriander.

Skriv ut
Quinoabollar med tikka masalasås

Ingredienser

4 portioner

Currypasta tikka masala

2 msk
hel spiskummin
1 msk
hel koriander
2
vitlöksklyftor
2 cm
färsk ingefära
1
röd chili
1/2 tsk
cayennepeppar
1 tsk
chiliflakes
2 tsk
garam masala
1/2 tsk
havssalt
2 msk
tomatpuré
2 msk
kokosflingor
2 msk
äppelcidervinäger

Quinoabollar

1
paket quinoaburgare (à 200 g)
2
gula lökar
5 cm
färsk ingefära
1
röd chili
1
kruka koriander
ca 2 msk
matolja
2 msk
av tikka masala currypasta (från steg 1-2)
400 g
krossade tomater
400 ml
kokosmjölk

Tillbehör

råris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsberäkningen är exkl. råris.

Gör så här

Tips

Det som blir över av currypastan går att spara i en burk i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

2017-07-07

Hej Jessica! Nu har vi uppdaterat receptet med näringsberäkning. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-03-17

Hej Linnea! Finns en färidg mix på dessa quinoabollar. Fråga gärna din handlare efter denna produkt. Hälsningar Michelle

Jessica

2017-03-06

Finns det nån näringsberäkning på receptet?

Näringsvärde per portion

Energi 2282 KJ / 547 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept