Quinoabollar med tikka masalasås

10
4
Quinoabollar med tikka masalasås

En smakrik, vegansk rätt med indisk touch som tar quinoan till oanade höjder! Quinobollarna blir extra saftiga och goda när de får ligga och gotta till sig i masalasåsen. Serveras med råris och färsk koriander.

Quinoabollar med tikka masalasås

Ingredienser

4 portioner

Currypasta tikka masala

2 msk hel spiskummin
1 msk hel koriander
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 röd chili
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk chiliflakes
2 tsk garam masala
1/2 tsk havssalt
2 msk tomatpuré
2 msk kokosflingor
2 msk äppelcidervinäger

Quinoabollar

1 paket quinoaburgare (à 200 g)
2 gula lökar
5 cm färsk ingefära
1 röd chili
1 kruka koriander
ca 2 msk matolja
2 msk av tikka masala currypasta (från steg 1-2)
400 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk

Tillbehör

råris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsberäkningen är exkl. råris.

Gör så här

Tips

Det som blir över av currypastan går att spara i en burk i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Redaktionen

2017-07-07

Hej Jessica! Nu har vi uppdaterat receptet med näringsberäkning. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-03-17

Hej Linnea! Finns en färidg mix på dessa quinoabollar. Fråga gärna din handlare efter denna produkt. Hälsningar Michelle

Jessica

2017-03-06

Finns det nån näringsberäkning på receptet?

Näringsvärde per portion

Energi 2282 KJ / 547 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden