Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Quinoabollar med tikka masalasås

En smakrik, vegansk rätt med indisk touch som tar quinoan till oanade höjder! Quinobollarna blir extra saftiga och goda när de får ligga och gotta till sig i masalasåsen. Serveras med råris och färsk koriander.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Currypasta: Rosta spiskummin och koriander i en torr het panna. Mal dem i en mortel.
  2. Skala vitlök och ingefära. Pressa vitlöken, finhacka ingefäran, kärna ur och finhacka chilin, tillsätt dessa med resterande ingredienser i de mortlade kryddorna och mortla ihop till en pasta. Det går även bra att mixa allt i en liten matberedare. Ställ åt sidan.
  3. Quinoabollar: Tillaga quinoamixen enligt anvisningarna på förpackningen och forma till bollar. Stek i en stekpanna i hälften av oljan.
  4. Skala och hacka gul lök, ingefära och chili. Hacka korianderstjälkarna, spara bladen till servering. 
  5. Hetta upp resten av oljan i en panna med höga kanter, fräs lök, chili, ingefära och korianderstjälkar på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt tikka masalapastan och fräs lite till. Häll därefter i tomatkross och kokosmjölk, koka upp och sjud i 10 min tills smakerna kommit ihop sig. Lägg i de tillagade quinoabollarna och låt dem sjuda med i 5-10 min.
  6. Tillbehör: Servera med råris och toppa med färska korianderblad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Näringsberäkningen är exkl. råris.

Tips

Det som blir över av currypastan går att spara i en burk i kylen.

Ingredienser

Portioner: 4
Currypasta tikka masala
  • 2 msk hel spiskummin
  • 1 msk hel koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk garam masala
  • 1/2 tsk havssalt
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk äppelcidervinäger
Quinoabollar
  • 1 paket quinoaburgare (à 200 g)
  • 2 gula lökar
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • ca 2 msk matolja
  • 2 msk av tikka masala currypasta (från steg 1-2)
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
Tillbehör
  • råris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2282 kJ / 547 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer