Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Granola med honung och kokosolja

Laga egen granola och känn hur köket fylls av ljuvliga dofter som är helt oemotståndliga. Perfekt att förbereda och förvara i en lufttät burk. Otroligt gott att njuta av till frukost eller som mellanmål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 170° C
  2. Granola: Blanda alla torra ingredienser i en skål, utom den torkade frukten. Smält kokosolja och honung i en kastrull och blanda detta grundligt med de torra ingredienserna.
  3. Fördela granolablandningen jämnt på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Efter 10 minuter, rör om granolan så att den inte blir bränd. Några minuter innan det är klart, placera även den torkade frukten i ugnen.
  4. Låt granolan svalna. Ät upp den direkt eller förvara i en lufttät burk.
  5. Till servering: Häll upp yoghurt i skålar tillsammans med kiwi och blåbär. Som pricken över i, strö granola över.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Ingredienser

Portioner: 4
Granola
  • 3 1/4 dl havregryn
  • 40 g pumpafrön
  • 75 g grovhackade nötter (t ex. mandel, hassel-, para-, cashew- eller valnötter)
  • 2 msk linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm kanel
  • 1 krm havssalt
  • 1 msk kokosolja
  • ca 1 dl honung
  • 1 dl torkade tranbär, russin (eller små bitar av torkade aprkoser)
Till servering
  • 6 dl sojabaserad yoghurt
  • 2 kiwifrukter
  • 125 g blåbär
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer