Quinoa- och bulgursallad med primörer

Betyg 3.2 av 5.51 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Quinoa- och bulgursallad med primörer

Så enkelt och så gott! Quinoa- och bulgursallad med primörer är en riktig grönsakssymfoni. Morötter, sparris, vaxbönor, sockerärter och granatäpple ger rätten ett fantasifullt inslag.

Quinoa- och bulgursallad med primörer

Ingredienser

4 portioner
1 dl quinoa
1 dl bulgur
12 knippmorötter
12 färska gröna sparrisar
100 g vaxbönor
12 sockerärtor
1 granatäpple
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
salt
peppar
gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Den var okej och kändes nyttig, men inte mer än så.

    Sara

  • Jättegod och matig sallad. Passar bra på buffébordet till lite kallskuret och en créme fraiche-sås med örter. Fortfarande god dagen efter om det blir lite rester.

    Birgitta

  • Gdkl

    Michaela

Näringsvärde per portion

Energi1173 KJ / 281 kCal
Fett12 g
Salt0.6 g
Kolhydrater32 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Falafel med gurktabbouleh och granatäppleyoghurt
    Betyg 4.2 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad