Quesadillas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Quesadillas

Smarriga quesadillas fyllda med krämig smält ost, skållade paprikor, vitlök och tomater. Passar som en förrätt eller som en huvudrätt med en färgrik sallad till.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Sås: Rosta paprikan ca 10 minuter i ugnen. Vänd den några gånger. Lägg paprikan i en fryspåse, knyt åt och låt ligga i ca 30 minuter.
  3. Dra bort skalet med en kniv, kärna ur paprikan.
  4.  Dela och kärna ur tomaterna. Hacka tomat, paprika samt skalad lök och vitlök. Värm hacket på svag värme i lite olivolja. Tillsätt persiljan och krydda med svartpeppar.
  5. Lägg ett tunt lager riven ost på ena halvan av tortillabrödet, bre på ett lager sås och toppa med ännu ett lager ost. Vik över den tomma halvan av brödet så att det blir halvcirkelformat. Fäst eventuellt med några tandpetare.
  6. Stek quesadillan i lite olivolja (pannan ska vara ganska torr, annars blir quesadillan flottig) på medelstark värme tills den fått färg och osten smält.
  7. Skär varje bröd i fyra bitar. Servera dem ljumma, gärna tillsammans med Majsröra.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 tortillabröd gärna med tomatsmak
  • 200 g riven cheddarost
Grönsakssås
  • 1 gul paprika
  • 3 mellanstora tomater
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan