Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quesadillas med paprika och kycklingfärs

Fredagsmys på hög nivå. Tortillabröd som du fyller med stekt kycklingfärs, paprika och underbar Västerbottensost. Charmig plockmat som tar slut alldeles för snabbt...

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär paprikan i små bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs allt i olja utan att det tar färg. Rör ner kycklingfärsen och stek på medelgod värme så att färsen blir genomstekt utan att grönsakerna bränns. Smaka av med salt och peppar. Detta kan göras i förväg.
  3. Bre ett tunt lager riven ost på hälften av bröden. Täck med ett tunt lager kycklingröra, droppa över tacosås och ytterligare lite riven ost. Täck med återstående tortillabröd och platta till.
  4. Lägg i en varm panna med lite olja eller stekfett och bryn brödet på bägge sidor tills osten smält och quesadillan sitter ihop. Håll varma under folie. Servera med en härlig sallad, eller cocktailtomater och skivad avokado.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och såsen.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 grön eller gul paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 200 g kycklingfärs
  • salt och svartpeppar
  • 1 påse riven ost, gärna Västerbottensost (1 påse motsvarar ca 3 dl)
  • 1 förp soft tortillabröd (à 8 st)
  • 1 burk tacosås (à 230 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2640 kJ / 630 kCal
Fett: 25 g
Läs mer om näringsvärden