Quesadillas med paprika och kycklingfärs

46
1
Quesadillas med paprika och kycklingfärs

Fredagsmys på hög nivå. Tortillabröd som du fyller med stekt kycklingfärs, paprika och underbar Västerbottensost. Charmig plockmat som tar slut alldeles för snabbt...

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Quesadillas med paprika och kycklingfärs

Ingredienser

4 portioner
1 röd paprika
1 grön eller gul paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
200 g kycklingfärs
salt och svartpeppar
1 påse riven ost, gärna Västerbottensost (1 påse motsvarar ca 3 dl)
1 förp soft tortillabröd (à 8 st)
1 burk tacosås (à 230 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och såsen.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller gluten och mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentar

Anna

2014-04-28

Supergoda quesadillas! Jag tog lite mindre paprika och istället mer kycklingfärs (300 g). Tacosås tog jag också snäppet mindre av, och istället serverade jag turkisk yoghurt och chunky salsa till. Gör en ordentlig sallad och servera till, och du har en härlig middag!

Näringsvärde per portion

Energi 2640 KJ / 630 kCal
Fett 25 g
Läs mer om näringsvärden