UNDER 45 MIN | Medel

Quesadilla med kyckling och vitlöksfärskost

I quesadillan döljer sig en kryddig och god fyllning av kycklingfärs som är smaksatt med tacokrydda och grillad paprika samt färskost som är kryddad med färsk gräslök. Stek tortillabröden hastigt och servera genast med en fräsch tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingfärsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt tacokryddan.
  2. Häll av paprikan och blanda med färsen.
  3. Skala och riv vitlöken. Skär gräslöken fint. Blanda ner vitlök, gräslök och färskost i färsen.
  4. Fördela färsen på 4 av tortillabröden. Lägg på resterande 4 tortillabröd (för 4 port).
  5. Stek de dubbla tortillabröden i smöret i omgångar i en stekpanna. Stek ca 1 minut per sida.
  6. Skär varje quesadilla i 4 bitar och servera med sallad och tomat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 msk olja
  • 1 förp tacokrydda (à 28 g)
  • 200 g strimlad grillad paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka gräslök
  • 200 g naturell färskost
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 3 msk smör
Till servering
  • hjärtsallad
  • körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3310 kJ / 789 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept