Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

48
1
Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

Quesadilla är från början en mexikansk rätt. Den här tunnbrödsquesadillan innehåller klassiska svenska smaker som lax, pepparrot och spenat. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg. Servera gärna med lite fräsch krasse på toppen!

Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

Ingredienser

2 portioner
1 dl solroskärnor
125 g färskost (pepparrot)
4 runda mjuka tunnbröd
30 g babyspenat
1 msk smör
100 g skivad kallrökt lax

Till servering

krasse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och smaksätt med lite finriven pepparrot.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentar

Maria

2020-02-09

Dåligt middagsförslag då det är en förrätt

Redaktionen ICAse

2020-02-10

Hej Maria! Det har du rätt i, dessa quesadillas passar bäst som tilltugg eller på en buffé. Vi skriver inte att det är en middag, har receptet kommit upp som ett middagsförslag någonstans på vår site? Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2913 KJ / 696 kCal
Fett 50 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden