Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

Quesadilla är från början en mexikansk rätt. Den här tunnbrödsquesadillan innehåller klassiska svenska smaker som lax, pepparrot och spenat. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg. Servera gärna med lite fräsch krasse på toppen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Bred osten på tunnbröden. Strö på solroskärnorna och fördela spenaten på 2 av bröden (för 2 port) och lägg bröden med osten mot spenaten.
  3. Stek de dubbla bröden i smöret i en stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
  4. Dela varje bröd i 4 bitar och lägg på laxen.
  5. Till servering: Garnera med krasse.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och smaksätt med lite finriven pepparrot.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl solroskärnor
  • 125 g färskost (pepparrot)
  • 4 runda mjuka tunnbröd
  • 30 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 100 g skivad kallrökt lax
Till servering
  • krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2913 kJ / 696 kCal