Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat
1
Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

Quesadilla är från början en mexikansk rätt. Den här tunnbrödsquesadillan innehåller klassiska svenska smaker som lax, pepparrot och spenat. Perfekt att servera på en buffé eller som tilltugg. Servera gärna med lite fräsch krasse på toppen!

Tunnbrödsquesadilla med pepparrot, spenat och rökt lax

Ingredienser

2 portioner
1 dl  solroskärnor
125 g  färskost (pepparrot)
4   runda mjuka tunnbröd
30 g  babyspenat
1 msk  smör
100 g  skivad kallrökt lax

Till servering

krasse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och smaksätt med lite finriven pepparrot.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
48 personer har röstat

Kommentar

Dåligt middagsförslag då det är en förrätt

Maria

2020-02-09

Hej Maria! Det har du rätt i, dessa quesadillas passar bäst som tilltugg eller på en buffé. Vi skriver inte att det är en middag, har receptet kommit upp som ett middagsförslag någonstans på vår site? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2913 KJ / 696 kCal
Fett50 g
Salt3.5 g
Kolhydrater32 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Soliga tunnbrödsrullar
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Magnus tunnbrödsrullar
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsstubbar med salami
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med färskost, pesto och bönor
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsquesadilla med prästost
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga