Pytt i panna med korv och parmesankräm
Pytt när den är som bäst! Kokt potatis, korvar och broccoli blir till en enkel och god vardagsrätt. Vi serverar pytten tillsammans med en smakrik parmesankräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
Ingredienser
4 portioner
Redan färdigt
600 g kokt potatis
1/3 sats kräm av vitlök (se länk i steg 4)
Tillsätt
250 g broccoli
olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
400 g valfri korv (t ex bratwurst, chorizo, salsiccia eller sojakorv)
1 tsk paprikapulver
1 dl finriven parmesan
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Tillsätt gärna 1 dl panko (för 4 port) när du steker potatisen så blir den extra frasig.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade även i sötpotatis, blev grymt
Matilda
2022-10-07Länken till krämen pekar helt fel. Den pekar på ett recept för basilikapuckar.
Andreas
2021-11-29Var är receptet på parmesankräm?
Irene
2021-11-14Hej Irene! Den ligger som länk i detta receptet. https://www.ica.se/recept/vitlokskram-726202/ Heter vitlökskräm så får du blanda i parmesanen själv. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-15