UNDER 45 MIN | Medel

Pytt i panna med korv och parmesankräm

Pytt när den är som bäst! Kokt potatis, korvar och broccoli blir till en enkel och god vardagsrätt. Vi serverar pytten tillsammans med en smakrik parmesankräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Bryt broccolin i bitar, skala och skär stammen i bitar och lägg på en plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Skär korven i bitar och lägg på. Sätt in i ugnen 12-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Skär potatisen i bitar och stek i olja på hög värme i en stor stekpanna tills den fått färg. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.
  4. Blanda Vitlökskräm med parmesan och servera till.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Tips

Tillsätt gärna 1 dl panko (för 4 port) när du steker potatisen så blir den extra frasig.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 600 g kokt potatis
  • 1/3 sats kräm av vitlök (se länk i steg 4)
Tillsätt
  • 250 g broccoli
  • olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 400 g valfri korv (t ex bratwurst, chorizo, salsiccia eller sojakorv)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl finriven parmesanost