Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill

Bjud dina gäster på ansjovisbrûlée! Den här toppas med en nötblandning gjord på hasselnötter och dill, och serveras i äggskal – både fint och praktiskt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Låt ansjovisen rinna av. Mixa den, grädden, äggulorna och pepparn till en slät smet. Fyll smeten i äggkoppar.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills brûlén stelnat. Låt dem svalna.
  4. Hacka hasselnötterna grovt.
  5. Skölj citronen och riv skalet. Hacka dillen.
  6. Blanda nötter, citronskal, dill och olja, smaksätt med salt och peppar. Servera nötblandningen till brûléerna.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Grädda brûléerna i äggskal som ställs i en form med grovt salt för att de ska stå stadigt.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 burk ansjovisfiléer (1 burk motsvarar 100 g)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl rostade, skalade hasselnötter
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
  • salt och peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 755 kJ / 180 kCal