Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill

Bjud dina gäster på ansjovisbrûlée! Den här toppas med en nötblandning gjord på hasselnötter och dill, och serveras i äggskal – både fint och praktiskt!

Ansjovisbrûlée med hasselnötter och dill

Ingredienser

8 bufféportioner
1   burk ansjovisfiléer (1 burk motsvarar 100 g)
1 1/2 dl  vispgrädde
4   äggulor
1 krm  svartpeppar
1 dl  rostade, skalade hasselnötter
1/2   citron
1/2   kruka dill
1 msk  kallpressad rapsolja eller olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Grädda brûléerna i äggskal som ställs i en form med grovt salt för att de ska stå stadigt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi755 KJ / 180 kCal
Fett17 g
Salt0.6 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Hasselnötskrokant
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pascha
Betyg 2.9 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselnötsglass
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga