Purjolökstarte med ansjoviskräm

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Purjolökstarte med ansjoviskräm

En bra bufférätt som också fungerar utmärkt som förrätt. Ugnsbakad hel purjolök med smak av ansjovisspad läggs på smördeg och blir till festlig purjolökstarte. Serveras med mustig ansjoviskräm.

Purjolökstarte med ansjoviskräm

Ingredienser

6 portioner

Purjolökstarte

2 purjolökar
2 burkar ansjovisfilé (à 100 g)
50 g smör
1 kruka dill
salt
svartpeppar
250 g färsk smördeg (rektangulär)
2 äggulor
ugnsfolie

Ansjoviskräm

1 kruka gräslök
ansjovisfiléer
2 dl crème fraiche

Gör så här

00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag ville inte ge någon kommentar, jag bara klickade här för jag trodde att jag skulle få se den kommentar som tydligen gett receptet enbart en stjärna. Själv skulle jag aldrig göra något så bökigt.

    Margareta

Näringsvärde per portion

Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett36.7 g
Salt3.1 g
Kolhydrater23.2 g
Protein10.3 g

Testa liknande recept

  • Cheddarrullar med gräslökssmetana
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömmingslåda
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gubbröra
    Betyg 2.2 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad