Purjolök med krispigt rosmarintäcke
![Purjolök med krispigt rosmarintäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13970/cf_259/purjolok_med_krispigt_rosmarintacke.jpg)
Ett annorlunda sätt att servera klassik purjolök. Finhackad färsk rosmarin, brödsmulor och vitlök steks i smör och läggs sedan över purjolöken som ett vackert krispigt rosmarintäcke. Rätten får bakas i ugnen tills den blir saligt god.
![Purjolök med krispigt rosmarintäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13970/cf_259/purjolok_med_krispigt_rosmarintacke.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 purjolökar
2 msk smör
2 tsk hackad vitlök
1/2 dl brödsmulor från vitt bröd
1 msk finhackad färsk rosmarin
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2056 KJ / 491 kCal
Fett0 g
Kommentarer