Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Purjolök med krispigt rosmarintäcke

Ett annorlunda sätt att servera klassik purjolök. Finhackad färsk rosmarin, brödsmulor och vitlök steks i smör och läggs sedan över purjolöken som ett vackert krispigt rosmarintäcke. Rätten får bakas i ugnen tills den blir saligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa bort det grova gröna från purjolöken. Skölj purjon väl i kallt vatten. Skär i dm-långa bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Ta upp, låt rinna av och svalna något. Krama försiktigt ur vattnet och lägg purjolöken på ett ugnssäkert fat.
  4. Smält smöret i het panna. Rör ner vitlök, brödsmulor och rosmarin. Salta och peppra. Strö blandningen över purjolöken och gratinera ca 5 minuter i ugnen. Ett gott tillbehör till kokt fisk och potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk hackad vitlök
  • 1/2 dl brödsmulor från vitt bröd
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2056 kJ / 491 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden