Purjolök med citron- och senapsdressing

Mjukt bakad purjolök med frisk citron- och senapsdressing blir en enkel men elegant rätt som går lika bra att servera kall som varm antingen som förrätt, på buffén eller som en uppfriskande grönsaksrätt på julbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
4-6 portioner
1 purjolök (à ca 300 g)
2 skivade vitlöksklyftor
3 dl vatten
1 msk gula och bruna senapsfrön
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 citron (1 msk skal och 2 msk juice, för 4-6 port)
2 tsk dijonsenap
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port på 4 portioner.
Energi482 KJ / 115 kCal
Fett11 g
Salt1.7 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer