Lökpaj med lagrad ost och timjan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lökpaj med lagrad ost och timjan

En pizzaliknande lökpaj med lagrad ost i kombination med brynt gul lök, purjolök och rödlök. Anrättningen får sin spännande karaktär från timjan och vinäger och serveras med två riktiga stammisar på julbord och påskbord – köttbullar och prinskorv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala lökarna. Ansa och skölj purjolöken. Skiva lök och purjolök och stek det mjukt i omgångar i smöret. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll tillbaka all lök i stekpannan, rör i senapsfrön och vinäger och låt koka in. 
  4. Repa av timjanbladen och blanda med löken och vänd ner osten.
  5. Rulla ut smördegen med smörpappret på en plåt och lägg på löken.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan den skärs i bitar.
  7. Till servering: Servera med prinskorv, köttbullar och mâchesallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen, korven och köttbullarna.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 1 stor purjolök
  • 3 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 kruka timjan
  • 3 dl grovt riven lagrad ost
  • 250 g färsk smördeg
Till servering
  • prinskorv
  • köttbullar
  • mâchesallad
Lägg till i inköpslistan