Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Purjolök i senaps- och kaprisdressing

Stekt purjolök i senaps- och kaprisdressing är en smakrik röra med fin sälta att servera till lufttorkad skinka. God på små bröd som plockmat eller förrätt. Kapris och dijonsenap ger god udd till purjolökens milda löksmak. Lättlagat men lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Fräs dem mjuka i olivoljan några minuter.
  2. Blanda i senap, kaprislag och kapris. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera till lufttorkad skinka.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk lag från kapris
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • lufttorkad skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 522 kJ / 125 kCal