Fromagetårta med jordgubbar
Fromagetårta med jordgubbar är en lenare fransk variant av cheesecake. För denna efterrätt behöver du bland annat mandelmassa, ägg, gelatinblad och grädde. Receptet är avancerat men underbart. Garnera med mörk choklad och citronmeliss.
Ingredienser
10 portioner
150 g mandelmassa
75 g smör
2 ägg
1 msk vetemjöl
ca 1/2 dl mandelspån
1 l jordgubbar
Fromage
4 gelatinblad
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
ca 2 dl mosade jordgubbar
Garnering
50 g mörk choklad (block)
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett27 g
Kommentarer
Hur mycket vatten ska gelatinbladen värmas upp i?
Susanne
2024-08-18Supergod tårta! Fräsch och alldeles perfekt efter midsommaraftonens härliga buffébord. Och inte så svår att laga... Kan det bli bättre?!
Patricia
2006-07-03Mkt god och fräsch tårta,väldigt uppskattad av de som blivit bjudna på denna!
Eva
2004-05-27