Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Den här pumpasoppan kräver lite mer av dig som kock för att tillaga, men resultatet blir förstaklassigt. I soppan hittar du delikata smaker som saffran, vin och kajennpeppar och i sällskap av den fräscha varma skaldjurssalladen är rätten himmelsk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005

Pumpasoppa med varm skaldjurssallad

Ingredienser

4 portioner

Pumpasoppa

ca 500 g pumpa t ex muscat
1 gul lök
1 fänkål
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk mild olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 krm kajennpeppar
3 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 tsk salt

Skaldjurssallad

50 g smör
1 msk färskpressad citronjuice
4 - 6 pilgrimsmusslor
1 - 1 1/2 fryst, tinad hummer
vattenkrasse till garnering

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett49 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Hummertoast
    Betyg 3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Melontsatsiki med skaldjur
    Betyg 3.6 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad