Pumpasoppa med rosmarinscones
Den vackert gula, krämiga soppan av butternutpumpa passar fint på hösten och till de nybakta sconesen med smak av rosmarin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012
Ingredienser
4 portioner
Pumpasoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g pumpa gärna butternut
2 msk smör eller margarin
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl mjölk gärna 1,5 %
salt
peppar
1 citron
Rosmarinscones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl pumpafrö
2 krm salt
50 g smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 dl mjölk gärna 1,5 %
bakplåtspapper
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2347 KJ / 560 kCal
Fett26.9 g
Kolhydrater60.9 g
Protein16.3 g
Kommentarer
Mycket goda scones. Soppan var god, men lite tråkig i smaken så lade till lite extra kryddor(paprikapulver, vitlökspulver, en gnutta gurkmeja)och det blev perfekt! Kommer göra igen.
Josefhina
2022-03-29Mycket gott soppa! Scones har vi dock bytt till baguette pga tidsbrist.
Zivile
2022-01-09Hela familjen uppskattade denna soppa, till och med barnet som från början var skeptisk - den vill de gärna att jag gör igen. Jag fuskade dock lite och bytte ut buljong mot kantarellfond samt mjölk mot kesella. Skippade citron. Jättegott med scones till och då vi hade soppan på torsdagen hann jag se varningen om tryckfelet innan, annars är det lätt hänt att sådant missas i farten. Vi fick en halv pumpa över som jag gav bort så mamma kunde prova. Positivt att få prova nya rätter tycker jag.
Katarina
2012-11-05