Den vackert gula, krämiga soppan av butternutpumpa passar fint på hösten och till de nybakta sconesen med smak av rosmarin.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
44 2012
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Josefhina
2022-03-29Mycket goda scones. Soppan var god, men lite tråkig i smaken så lade till lite extra kryddor(paprikapulver, vitlökspulver, en gnutta gurkmeja)och det blev perfekt! Kommer göra igen.
Zivile
2022-01-09Mycket gott soppa! Scones har vi dock bytt till baguette pga tidsbrist.
Katarina
2012-11-05Hela familjen uppskattade denna soppa, till och med barnet som från början var skeptisk - den vill de gärna att jag gör igen. Jag fuskade dock lite och bytte ut buljong mot kantarellfond samt mjölk mot kesella. Skippade citron. Jättegott med scones till och då vi hade soppan på torsdagen hann jag se varningen om tryckfelet innan, annars är det lätt hänt att sådant missas i farten. Vi fick en halv pumpa över som jag gav bort så mamma kunde prova. Positivt att få prova nya rätter tycker jag.