Pumpasoppa med rosmarinscones

20
6
Pumpasoppa med rosmarinscones

Den vackert gula, krämiga soppan av butternutpumpa passar fint på hösten och till de nybakta sconesen med smak av rosmarin.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Pumpasoppa med rosmarinscones

Ingredienser

4 portioner

Pumpasoppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g pumpa gärna butternut
2 msk smör eller margarin
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl mjölk gärna 1,5 %
salt och peppar
1 citron

Rosmarinscones

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl pumpafrö
2 krm salt
50 g smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 dl mjölk gärna 1,5 %
bakplåtspapper

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Gör så här

Tips

Pensla gärna sconesen med olivolja och strö på flingsalt och finhackad rosmarin innan gräddning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Josefhina

2022-03-29

Mycket goda scones. Soppan var god, men lite tråkig i smaken så lade till lite extra kryddor(paprikapulver, vitlökspulver, en gnutta gurkmeja)och det blev perfekt! Kommer göra igen.

Zivile

2022-01-09

Mycket gott soppa! Scones har vi dock bytt till baguette pga tidsbrist.

Katarina

2012-11-05

Hela familjen uppskattade denna soppa, till och med barnet som från början var skeptisk - den vill de gärna att jag gör igen. Jag fuskade dock lite och bytte ut buljong mot kantarellfond samt mjölk mot kesella. Skippade citron. Jättegott med scones till och då vi hade soppan på torsdagen hann jag se varningen om tryckfelet innan, annars är det lätt hänt att sådant missas i farten. Vi fick en halv pumpa över som jag gav bort så mamma kunde prova. Positivt att få prova nya rätter tycker jag.

Näringsvärde per portion

Energi 2347 KJ / 560 kCal
Fett 26.9 g
Kolhydrater 60.9 g
Protein 16.3 g
Läs mer om näringsvärden