Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pumpasoppa med rosmarinscones

Den vackert gula, krämiga soppan av butternutpumpa passar fint på hösten och till de nybakta sconesen med smak av rosmarin.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Soppa: Skala lök och vitlök, skär löken i bitar och finhacka vitlöken. Skala, urkärna och skär pumpan i bitar.
  3. Fräs pumpa, lök och vitlök i matfettet i en kastrull på låg värme. Låt det smälta ihop.
  4. Tillsätt buljong och koka sakta ca 15 minuter. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt mjölken och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Scones: Blanda vetemjöl, bakpulver, pumpafrön och salt i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Hacka rosmarinen och tillsätt den och mjölken, rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  6. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 4 port). Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Tips

Pensla gärna sconesen med olivolja och strö på flingsalt och finhackad rosmarin innan gräddning.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpasoppa
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g pumpa gärna butternut
  • 2 msk smör eller margarin
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl mjölk gärna 1,5 %
  • salt och peppar
  • 1 citron
Rosmarinscones
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl pumpafrö
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 2 dl mjölk gärna 1,5 %
  • bakplåtspapper
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2347 kJ / 560 kCal