Viltkryddad färslimpa med rostad pumpa och äpple
![Viltkryddad färslimpa med rostad pumpa och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44259/cf_259/viltkryddad_farslimpa_med_rostad_pumpa_och_apple.jpg)
Om du börjar tröttna på den klassiska köttfärslimpan är detta recept något för dig. Smaksättningen kommer från enbär, rosmarin och kryddpeppar. Grädda i ugnen med rostad pumpa samt äppelbitar och du får en riktig höstmiddag.
![Viltkryddad färslimpa med rostad pumpa och äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44259/cf_259/viltkryddad_farslimpa_med_rostad_pumpa_och_apple.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 krm mald svartpeppar
10 hackade enbär
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk mald kryddpeppar
smör eller margarin att smörja formen med
1 liten butternut pumpa
2 äpplen
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
crème fraiche smaksatt med timjan
För alla
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer