Viltkryddad färslimpa med rostad pumpa och äpple
Om du börjar tröttna på den klassiska köttfärslimpan är detta recept något för dig. Smaksättningen kommer från enbär, rosmarin och kryddpeppar. Grädda i ugnen med rostad pumpa samt äppelbitar och du får en riktig höstmiddag.
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1 ägg
1 krm mald svartpeppar
10 hackade enbär
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk mald kryddpeppar
smör eller margarin att smörja formen med
1 liten butternut pumpa
2 äpplen
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
crème fraiche smaksatt med timjan
För alla
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer