Pumpasoppa med rosmarinscones

Den vackert gula, krämiga soppan av butternutpumpa passar fint på hösten och till de nybakta sconesen med smak av rosmarin.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Ingredienser
4 portioner
Pumpasoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g pumpa gärna butternut
2 msk smör eller margarin
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl mjölk gärna 1,5 %
salt
peppar
1 citron
Rosmarinscones
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl pumpafrö
2 krm salt
50 g smör eller margarin
1/2 kruka rosmarin
2 dl mjölk gärna 1,5 %
bakplåtspapper
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2347 KJ / 560 kCal
Fett26.9 g
Kolhydrater60.9 g
Protein16.3 g

Kommentarer
7 stVäldigt god soppa! Enkel att laga när man väl hackat pumpan. Scones var också gott men jag skippar rosmarin nästa gång, tycker inte riktigt det passade i.
Kristin
Mycket goda scones. Soppan var god, men lite tråkig i smaken så lade till lite extra kryddor(paprikapulver, vitlökspulver, en gnutta gurkmeja)och det blev perfekt! Kommer göra igen.
Josefhina
Mycket gott soppa! Scones har vi dock bytt till baguette pga tidsbrist.
Zivile