UNDER 15 MIN | Medel

Höstig pumpagröt

Gillar du pumpapaj? Då kommer du älska den här gröten på råriven pumpa och rågflingor med höstig smak av ingefära och kanel. Tahini och honung blir en söt avslutning som passar bra med syrliga lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rågflingor, finriven pumpa, vatten, kanel, ingefära och salt i en kastrull på medelvärme ca 3 minuter.
  2. Rör ihop tahini och honung och klicka på.
  3. Topping: Toppa med frysta lingon och kokosflarn.
  4. Till servering: Servera med mjölk.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt rågflingorna med t ex boveteflingor eller ren havre.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl rågflingor
  • 1 dl finriven pumpa
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 msk tahini
  • 1/2 msk honung
Topping
  • frysta lingon
  • kokosflarn
Till servering
  • mjölk

Näringsvärde
Per portion

Energi 1115 kJ / 266 kCal