Pumpasoppa med färskost

Pumpasoppan är god som snabblagad vardagsmat men också given till Halloween, kanske som förrätt? Denna färgglada måltid innehåller massor av vitaminer och med färskost i soppan blir den både krämig och mättande. Servera gärna med ett gott knäckebröd toppat med färskost, krasse och champinjoner.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g skalad urkärnad pumpa (gärna butternutpumpa)
2 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
200 g naturell färskost
salt
peppar
1/2 citron
Till servering
knäckebröd
färskost (gärna ört- och vitlöksost)
hyvlade kastanjechampinjoner
krasse
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1052 KJ / 251 kCal
Fett21 g
Salt2.23 g
Kolhydrater10 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
11 stFräscht och gott. 🙂 Hade på lite dill vid servering.
Peter
Följde receptet, men strödde på torkad mynta på tallriken. Gott!
Helena
Ska man steka champinjonerna eller äta råa?
Marie
Hej Marie! Vi har hyvlat dom råa men det är säkert lika gott att steka dom i lite smör. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket