Pumpasoppa med bresaolatoast
![Pumpasoppa med bresaolatoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_67892/cf_259/pumpasoppa_med_bresaolatoast.jpg)
Denna krämiga, smakfulla och lagom heta soppa med ingredienser av butternutpumpa, vitlök och spansk peppar ger värme åt både kropp och själ. Servera tillsammans med len bresaolatoast.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012
![Pumpasoppa med bresaolatoast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_67892/cf_259/pumpasoppa_med_bresaolatoast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
ca 1 kg butternutpumpa
1 msk olivolja
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk vitvinsvinäger
1 dl crème fraiche
salt och peppar
1/2 kruka gräslök
Bresaolatoast
4 msk pesto
8 skivor vitt bröd
70 g bresaola
1 msk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Barnknepet: hoppa över peston på bröden till barnen om de inte tycker om det.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1994 KJ / 477 kCal
Fett28.9 g
Kolhydrater36.6 g
Protein15.2 g
Kommentar
Detta är helt klart en ny favorit! MYCKET GOD!
Olivia
2020-03-23