Pumpasoppa med bresaolatoast

8
1
Pumpasoppa med bresaolatoast

Denna krämiga, smakfulla och lagom heta soppa med ingredienser av butternutpumpa, vitlök och spansk peppar ger värme åt både kropp och själ. Servera tillsammans med len bresaolatoast.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Pumpasoppa med bresaolatoast

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
ca 1 kg butternutpumpa
1 msk olivolja
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk vitvinsvinäger
1 dl crème fraiche
salt och peppar
1/2 kruka gräslök

Bresaolatoast

4 msk pesto
8 skivor vitt bröd
70 g bresaola
1 msk smör eller margarin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja)  eller iMat fraiche (innehåller havre). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Barnknepet: hoppa över peston på bröden till barnen om de inte tycker om det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Olivia

2020-03-23

Detta är helt klart en ny favorit! MYCKET GOD!

Näringsvärde per portion

Energi 1994 KJ / 477 kCal
Fett 289 g
Kolhydrater 366 g
Protein 152 g
Läs mer om näringsvärden