Pumpapuré

Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pumpapuré

Krämig pumpapuré är ett gott tillbehör till många rätter, både kyckling och lamm men även perfekt att servera till andra grönsaksrätter. Purén smaksätts med både gul lök, vitlök och timjan och du mixar den till en lagom konsistens, eventuellt behöver den späs med lite av buljongen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

En skål med pumpapuré toppad med svartpeppar och hackad timjan och en halv pumpa vid sidan av.

Ingredienser

8 portioner
1400 g pumpakött ( ca 800 g urkärnad, för 4 port) gärna delica
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk timjan (gärna färsk)
salt
svartpeppar

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi271 KJ / 65 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater677 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Syltad pumpa
    Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Butternutsoppa
    Betyg 3.9 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad hel pumpa
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumparisotto med rotfruktschips
    Betyg 4.5 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade pumpaskivor
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad