Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
![Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124744/cf_259/pumpacrème_med_hyvlad_parmesan_och_kallrokt_skinka.jpg)
Smakrik förrätt som passar perfekt på höstens bjudningar. Den lena pumpacrèmen blir en uppiggande färgklick på tallriken. Servera med skinka, parmesan, mangold samt bröd- och nötsmulor.
![Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124744/cf_259/pumpacrème_med_hyvlad_parmesan_och_kallrokt_skinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g skalad butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 dl vatten
1 dl smetana
salt och svartpeppar
2 skivor danskt rågbröd
1 dl skalade hasselnötter
1 msk smör
Till servering
100 g kallrökt skinka
1 dl parmesanflarn
65 g röd mangold
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1996 KJ / 476 kCal
Fett38 g
Salt3.11 g
Kolhydrater16 g
Protein15 g
Kommentarer