UNDER 45 MIN | Medel

Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka

Smakrik förrätt som passar perfekt på höstens bjudningar. Den lena pumpacrèmen blir en uppiggande färgklick på tallriken. Servera med skinka, parmesan, mangold samt bröd- och nötsmulor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala pumpan och vitlöken, tärna pumpan grovt och skiva vitlöken grovt. Fräs det mjukt i olivoljan i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt vattnet och låt det koka torrt.
  2. Mixa pumpan slät med smetanan och smaka av med salt och peppar.
  3. Smula sönder brödet och grovhacka nötterna. Stek brödsmulorna torra i smöret i en stekpanna och tillsätt nötterna mot slutet. 
  4. Servera pumpacrèmen med skinka, parmesan, bröd- och nötsmul och mangold.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g skalad butternutpumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl smetana
  • salt och svartpeppar
  • 2 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl skalade hasselnötter
  • 1 msk smör
Till servering
  • 100 g kallrökt skinka
  • 1 dl parmesanflarn
  • 65 g röd mangold

Näringsvärde
Per portion

Energi 1996 kJ / 476 kCal