Pumpapistou och halloumipasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpapistou och halloumipasta

Pistou är en fransk sås som påminner om den italienska peston. I denna pistou är det pumpafrön som mixas med färsk basilika, olivolja och vitlök. Blandas sedan ner med pasta, grovriven halloumi, strimlade sockerärtor och skott från mangold.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Mixa pumpafröna grovt med basilika (spara några blad till garnering), olivolja pressad vitlök och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala, dela och skiva löken tunt. Skölj sockerärterna och skär dem i strimlor. Riv halloumin grovt.
  5. Häll av pastan men spara 1 dl kokspad (för 4 port). Lägg pastan och kokspadet i en skål och blanda med lök, sockerärter, mangoldskott, pumpapistou och halloumi. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumin.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Kockknepet! Rostad smak: rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna och mixa dem sedan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 75 g sockerärtor
  • 300 g halloumiost
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2585 kJ / 618 kCal