Pumpapistou och halloumipasta

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
2
Pumpapistou och halloumipasta

Pistou är en fransk sås som påminner om den italienska peston. I denna pistou är det pumpafrön som mixas med färsk basilika, olivolja och vitlök. Blandas sedan ner med pasta, grovriven halloumi, strimlade sockerärtor och skott från mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Pumpapistou och halloumipasta

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta, gärna penne
1 dl  pumpakärnor
1   kruka basilika
1 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
2 msk  vatten
salt och peppar
1   rödlök
75 g  sockerärtor
300 g  halloumi
65 g  mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumin.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Kockknepet! Rostad smak: rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna och mixa dem sedan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Jag stekte rödlöken och hade vanliga ärter istället för sockerärtor. Mums!

Veronica

2013-11-03

Ger detta recept ett toppenbetyg! Lätt att förbereda och förvånande gott. Det här gör vi igen! Hälsa köket det!

Björn

2013-11-01

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein28.4 g

Testa liknande recept

Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpa- och äppelbröd i långpanna
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapasta med basilika och chorizo
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpabaguetter med äpple
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga