Pumpapistou och halloumipasta
![Pumpapistou och halloumipasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83584/cf_259/pumpapistou_och_halloumipasta.jpg)
Pistou är en fransk sås som påminner om den italienska peston. I denna pistou är det pumpafrön som mixas med färsk basilika, olivolja och vitlök. Blandas sedan ner med pasta, grovriven halloumi, strimlade sockerärtor och skott från mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
![Pumpapistou och halloumipasta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83584/cf_259/pumpapistou_och_halloumipasta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
salt och peppar
1 rödlök
75 g sockerärtor
300 g halloumi
65 g mangoldskott
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumin.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Kockknepet! Rostad smak: rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna och mixa dem sedan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein28.4 g
Kommentarer
Jättegott! Jag stekte rödlöken och hade vanliga ärter istället för sockerärtor. Mums!
Veronica
2013-11-03Ger detta recept ett toppenbetyg! Lätt att förbereda och förvånande gott. Det här gör vi igen! Hälsa köket det!
Björn
2013-11-01