Pumpapistou och halloumipasta

10
2
Pumpapistou och halloumipasta

Pistou är en fransk sås som påminner om den italienska peston. I denna pistou är det pumpafrön som mixas med färsk basilika, olivolja och vitlök. Blandas sedan ner med pasta, grovriven halloumi, strimlade sockerärtor och skott från mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Pumpapistou och halloumipasta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
salt och peppar
1 rödlök
75 g sockerärtor
300 g halloumi
65 g mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: uteslut halloumin.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Kockknepet! Rostad smak: rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna och mixa dem sedan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Veronica

2013-11-03

Jättegott! Jag stekte rödlöken och hade vanliga ärter istället för sockerärtor. Mums!

Björn

2013-11-01

Ger detta recept ett toppenbetyg! Lätt att förbereda och förvånande gott. Det här gör vi igen! Hälsa köket det!

Näringsvärde per portion

Energi 2585 KJ / 618 kCal
Fett 302 g
Kolhydrater 552 g
Protein 284 g
Läs mer om näringsvärden