Pumpapistou och halloumipasta

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
2
Pumpapistou och halloumipasta

Pistou är en fransk sås som påminner om den italienska peston. I denna pistou är det pumpafrön som mixas med färsk basilika, olivolja och vitlök. Blandas sedan ner med pasta, grovriven halloumi, strimlade sockerärtor och skott från mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Pumpapistou och halloumipasta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
salt
peppar
1 rödlök
75 g sockerärtor
300 g halloumi
65 g mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Jag stekte rödlöken och hade vanliga ärter istället för sockerärtor. Mums!

Veronica

2013-11-03

Ger detta recept ett toppenbetyg! Lätt att förbereda och förvånande gott. Det här gör vi igen! Hälsa köket det!

Björn

2013-11-01

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein28.4 g

Testa liknande recept

Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumifries
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad halloumi
Betyg 2.8 av 5.
549 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad halloumi i marinad
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa- och äppelbröd i långpanna
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morots- och halloumibiffar
Betyg 4.4 av 5.
1229 personer har röstat
Under 45 min att tillaga