Pumpapistou och halloumipasta

Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pumpapistou och halloumipasta

Pistou är en fransk sås som påminner om den italienska peston. I denna pistou är det pumpafrön som mixas med färsk basilika, olivolja och vitlök. Blandas sedan ner med pasta, grovriven halloumi, strimlade sockerärtor och skott från mangold.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Pumpapistou och halloumipasta

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna penne
1 dl pumpakärnor
1 kruka basilika
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
salt
peppar
1 rödlök
75 g sockerärtor
300 g halloumi
65 g mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott! Jag stekte rödlöken och hade vanliga ärter istället för sockerärtor. Mums!

    Veronica

  • Ger detta recept ett toppenbetyg! Lätt att förbereda och förvånande gott. Det här gör vi igen! Hälsa köket det!

    Björn

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein28.4 g

Testa liknande recept

  • Halloumivåffla
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumigryta satay
    Betyg 3.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pumpa- och äppelbröd i långpanna
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad hel halloumi
    Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumifries
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad