Pumpapasta med oliver och mascarpone
Den här krämiga pastan kommer inte vara första gången det lagas där hemma i stugorna. Pumpan och mascarponen skapar magi i den här såsen. Till den serveras tomater, oliver och grönkål.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
Pumpasås
1/2 hokkaido pumpa (à ca 600 g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 tsk chiliflakes
2 msk tomatpuré
250 g mascarpone
2 dl mjölk
1 dl vatten
salt
peppar
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 förp tomatmix (à 250 g)
1 förp urkärnade kalamonoliver (à 240 g)
65 g finbladig grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3182 KJ / 761 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater78 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer