Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fårostmacka med pumpamarmelad

Det här är en spännande rätt som passar utmärkt till söndagsbrunchen! Blanda ihop pumpamarmeladen, lägg sedan salladsblad, paprika och gurka på ett tunnbröd, smula på fårosten och klicka på marmelad. Rulla ihop brödet och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Pumpamarmelad: Skala och kärna ur pumpan alternativt skala squashen. Skär i mindre bitar och koka dem mjuka i vatten.
  2. Häll av vattnet, men spara 1 dl. Mixa pumpan med en stavmixer till en slät massa och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt 1 dl av spadet samt sockret. Låt koka på svag värme tills marmeladen är blank, ca 30 minuter. Rör om då och då. 
  3. Rör ner citronjuicen och ingefäran. Häll i rengjorda varma burkar. Sätt på locken omdelbart.
  4. Fårostmacka: Fördela salladsblad på 4 mjuka tunnbröd. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg på smulad fårost och skivad gurka. Klicka marmelad över osten och rulla ihop bröden.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt bröd och byt fårosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Mal-Lis pumpamarmelad
  • 1 kg pumpa eller squash
  • 5 dl strösocker
  • juicen av 1/2 citron
  • 1 tsk ingefära
Fårostmacka
  • salladsblad
  • 4 mjuka tunnbröd
  • 1 röd paprika
  • 150 g smulad fårost
  • 1/3 skivad gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden