Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap
Här är ett mycket gott recept på pumpapannkakor. Precis på samma sätt som när man gör raggmunkar så river du i det här receptet rå pumpa eller potatis och blandar rivet med en pannkakssmet. Dessa pumpapannkisar blir frasiga av mandelspån och smör. De smakar utmärkt till brunch eller som dessert tillsammans med lönnsirap. Mycket smarrigt!
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mandeldryck
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
3 ägg
50 g rostade mandelspån
smör (till stekning)
ca 2 dl lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2571 KJ / 614 kCal
Fett16 g
Salt1.25 g
Kolhydrater101 g
Protein12 g
Kommentar
Goda pannkakor som behövde lite krydda. Utöver lönnsirap hade jag på kardemumma, kanel och ingefära och då blev det kanongott!
Malin
2022-01-21