Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

Här är ett mycket gott recept på pumpapannkakor. Precis på samma sätt som när man gör raggmunkar så river du i det här receptet rå pumpa eller potatis och blandar rivet med en pannkakssmet. Dessa pumpapannkisar blir frasiga av mandelspån och smör. De smakar utmärkt till brunch eller som dessert tillsammans med lönnsirap. Mycket smarrigt!

Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

Ingredienser

4 portioner
1   klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
2 1/2 dl  vetemjöl
6 dl  mandeldryck
1/2 tsk  salt
2 tsk  vaniljsocker
1 msk  strösocker
3   ägg
50 g  rostade mandelspån
smör (till stekning)
ca 2 dl  lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Goda pannkakor som behövde lite krydda. Utöver lönnsirap hade jag på kardemumma, kanel och ingefära och då blev det kanongott!

Malin

2022-01-21

Näringsvärde per portion

Energi2571 KJ / 614 kCal
Fett16 g
Salt1.25 g
Kolhydrater101 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa- och äppelbröd i långpanna
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga