UNDER 45 MIN | Medel

Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

Här är ett mycket gott recept på pumpapannkakor. Precis på samma sätt som när man gör raggmunkar så river du i det här receptet rå pumpa eller potatis och blandar rivet med en pannkakssmet. Dessa pumpapannkisar blir frasiga av mandelspån och smör. De smakar utmärkt till brunch eller som dessert tillsammans med lönnsirap. Mycket smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och riv pumpan grovt på ett rivjärn.
  2. Vispa ihop vetemjöl med mandeldryck, salt, vaniljsocker och socker. 
  3. Rör ner 2 av äggen och 1 äggula (spara äggvitan till nästa punkt) samt pumparivet.
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  5. Vänd ner äggvitan och mandeln i pannkakssmeten.
  6. Stek pannkakorna i smör i en stekpanna.
  7. Servera pannkakorna med lönnsirap.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 klyfta muscatpumpa (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mandeldryck
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 3 ägg
  • 50 g rostade mandelspån
  • smör (till stekning)
  • ca 2 dl lönnsirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 2571 kJ / 614 kCal