Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

4
1
Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

Här är ett mycket gott recept på pumpapannkakor. Precis på samma sätt som när man gör raggmunkar så river du i det här receptet rå pumpa eller potatis och blandar rivet med en pannkakssmet. Dessa pumpapannkisar blir frasiga av mandelspån och smör. De smakar utmärkt till brunch eller som dessert tillsammans med lönnsirap. Mycket smarrigt!

Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap

Ingredienser

4 portioner
1 klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mandeldryck
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
3 ägg
50 g rostade mandelspån
smör (till stekning)
ca 2 dl lönnsirap

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Malin

2022-01-21

Goda pannkakor som behövde lite krydda. Utöver lönnsirap hade jag på kardemumma, kanel och ingefära och då blev det kanongott!

Näringsvärde per portion

Energi 2571 KJ / 614 kCal
Fett 16 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 101 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden