Pumpapaj med lagrad ost och fröströssel

17
5
Pumpapaj med lagrad ost och fröströssel

Söt pumpa och salt ost är en vinnande smakkombination. Den här pumpapajen är svår att inte gilla. Garnera med ett gott fröströssel på chiliheta frön pumpakärnor. Pajen är godast lite ljummen och passar utmärkt till buffén, lunch eller middag ihop med en matig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Pumpapaj med lagrad ost och fröströssel

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg

75 g
kallt smör
2 1/2 dl
vetemjöl
3/4 dl
kvarg (10%)
1 krm
salt

Fyllning

500 g
butternutpumpa
1 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
3
ägg
2 dl
mjölk (3%)
150 g
riven, lagrad ost (t ex. gruyére, Västerbottensost eller ädelost)

Fröströssel

1/2 dl
pumpakärnor
1/2 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1/2 tsk
flingsalt

Till garnering

vattenkrasse eller ruccola

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Ta vara på pumpans kärnor!
Skölj dem noga i en sil, rensa bort ev pumpakött. Lägg dem på en plåt, blanda med lite olja och flingsalt. Rosta i ugn, 175°C, i ca 25 minuter eller tills de är torra och knapriga.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Annika

2021-05-14

Det var väldigt gott, kanske det godaste pumparecept jag har träffat på.

Saga

2020-11-05

Så god och perfekt nu på höstkvisten, var gott med lite creme freiche på sidan!

Jenny

2020-10-31

Det blev jättebra och goda paj som vi har åt, det blir vår traditionella mat till halloween när vi fixat pumpa

Näringsvärde per portion

Energi 1574 KJ / 376 kCal
Fett 25 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 22 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept