Pumpapaj

Pumpapaj är en amerikansk dessertpaj med en fyllning på pumpa smaksatt med kryddor som kanel, ingefära och stjärnanis och en vanligt förekommande efterrätt på Thanksgiving. Pajen får en fluffig konsistens och serveras kall tillsammans med vispgrädde eller glass. Kul att servera på halloween också!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
6-8 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 3/4 dl havregryn
1 msk strösocker
1 krm salt
2 - 3 msk kallt vatten
Fyllning
700 g skalad, urkärnad pumpa (t ex butternut)
2 stjärnanis
1 kanelstång
3 ägg
3/4 dl rörsocker
3/4 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 tsk majsstärkelse
2 krm salt
1 1/4 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
Till servering
glass eller lättvispad grädde
Gör så här
00:20:00
00:10:00
00:20:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett33 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stJättegod paj som jag definitivt kommer göra igen. Till nästa gång kommer jag göra den i en springform för att få lite mer djup då det blev så mycket fyllning som inte fick plats i en vanlig pajform. Tror även att den blir godare så!
Amanda
Hade nästan räckt till två pajer
Fredrika
Toppen god! Gjorde en genväg och köpte färdig pumpapure.God paj! Ska göra den i år också.
Monica