Pumpapaj

Pumpapaj är en amerikansk dessertpaj med en fyllning på pumpa smaksatt med kryddor som kanel, ingefära och stjärnanis och en vanligt förekommande efterrätt på Thanksgiving. Pajen får en fluffig konsistens och serveras kall tillsammans med vispgrädde eller glass. Kul att servera på halloween också!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Ingredienser
6-8 portioner
Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 3/4 dl havregryn
1 msk strösocker
1 krm salt
2 - 3 msk kallt vatten
Fyllning
700 g skalad, urkärnad pumpa (t ex butternut)
2 stjärnanis
1 kanelstång
3 ägg
3/4 dl rörsocker
3/4 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 tsk majsstärkelse
2 krm salt
1 1/4 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)
Till servering
glass eller lättvispad grädde
Gör så här
00:20:00
00:10:00
00:20:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett33 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Kommentarer
10 stKan man baka denna med Hokkaido-pumpa tro? Eller vanlig "halloween-pumpa"?
Jenny
Hej Jenny! Hokkaido pumpa kommer fungera fint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod paj som jag definitivt kommer göra igen. Till nästa gång kommer jag göra den i en springform för att få lite mer djup då det blev så mycket fyllning som inte fick plats i en vanlig pajform. Tror även att den blir godare så!
Amanda
Hade nästan räckt till två pajer
Fredrika
Toppen god! Gjorde en genväg och köpte färdig pumpapure.God paj! Ska göra den i år också.
Monica
Väldigt bra. Tog långt tid att göra och blev mycket fyllning över. Men får vel ta och baka en till då 😀
Liz
Njae, det här var inge vidare. Inte alls likt Pumkin Pie från USA. Men det kanske är egen variant också. Det var ätbart men inte mycket mer
Thomas
Använde mig av glutenfritt mjöl och laktosfria produkter och det funkade utmärkt det också. Jag blev jättenöjd med resultatet, och planerar att testa igen nästa år.
Saga
Fråga; Vad kan man använda istället för ägg? Går kikärtsspad bra eller något annat som kan rekommenderas?!
Adam
Hej Adam! Det är lite knepigt att utesluta äggen i detta recept. I så fall skulle jag nog prova att utesluta mjölken och minst dubbla majsstärkelsen. Det är ingen vi har provat så det är bara en gissning från min sida. Hoppas du vågar prova! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har någon testat att frysa den?
Katarina
Jag glömde att ha i maizena men det funkade ändå! Blev mer likt en pudding än en paj men mycket god.
Samuel