Pumpapaj

Betyg 4.3 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Pumpapaj

Pumpapaj är en amerikansk dessertpaj med en fyllning på pumpa smaksatt med kryddor som kanel, ingefära och stjärnanis och en vanligt förekommande efterrätt på Thanksgiving. Pajen får en fluffig konsistens och serveras kall tillsammans med vispgrädde eller glass. Kul att servera på halloween också!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Pumpapaj

Ingredienser

6-8 portioner

Pajdeg

150 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 3/4 dl havregryn
1 msk strösocker
1 krm salt
2 - 3 msk kallt vatten

Fyllning

700 g skalad, urkärnad pumpa (t ex butternut)
2 stjärnanis
1 kanelstång
3 ägg
3/4 dl rörsocker
3/4 dl farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
4 tsk majsstärkelse
2 krm salt
1 1/4 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (3%)

Till servering

glass eller lättvispad grädde

Gör så här

00:20:00
00:10:00
00:20:00
00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Kan man baka denna med Hokkaido-pumpa tro? Eller vanlig "halloween-pumpa"?

    Jenny

    Hej Jenny! Hokkaido pumpa kommer fungera fint! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jättegod paj som jag definitivt kommer göra igen. Till nästa gång kommer jag göra den i en springform för att få lite mer djup då det blev så mycket fyllning som inte fick plats i en vanlig pajform. Tror även att den blir godare så!

    Amanda

  • Hade nästan räckt till två pajer

    Fredrika

  • Toppen god! Gjorde en genväg och köpte färdig pumpapure.God paj! Ska göra den i år också.

    Monica

  • Väldigt bra. Tog långt tid att göra och blev mycket fyllning över. Men får vel ta och baka en till då 😀

    Liz

  • Njae, det här var inge vidare. Inte alls likt Pumkin Pie från USA. Men det kanske är egen variant också. Det var ätbart men inte mycket mer

    Thomas

  • Använde mig av glutenfritt mjöl och laktosfria produkter och det funkade utmärkt det också. Jag blev jättenöjd med resultatet, och planerar att testa igen nästa år.

    Saga

  • Fråga; Vad kan man använda istället för ägg? Går kikärtsspad bra eller något annat som kan rekommenderas?!

    Adam

    Hej Adam! Det är lite knepigt att utesluta äggen i detta recept. I så fall skulle jag nog prova att utesluta mjölken och minst dubbla majsstärkelsen. Det är ingen vi har provat så det är bara en gissning från min sida. Hoppas du vågar prova! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har någon testat att frysa den?

    Katarina

  • Jag glömde att ha i maizena men det funkade ändå! Blev mer likt en pudding än en paj men mycket god.

    Samuel

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port exkl serveringsförslag.
Energi2418 KJ / 578 kCal
Fett33 g
Salt1.4 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Pumpabullar med äpple
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vampyrjelly med grädde
    Betyg 3.7 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj med pumpa och curry
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpakaka med mascarponefrosting
    Betyg 4.3 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lök och pumpachutney
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad