Pumpagryta i kokosmjölk med yoghurt

Oavsett om du är en pumpa-lover eller ej så är detta recept en höjdare! Butternutpumpan får koka i en tikka-masaladoftande gryta, och passande nog äts den med yoghurt och lite naanbröd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 butternutpumpa (à 900 g)
2 bakpotatisar
2 röda paprikor
1 msk olja
1 påse tikka masala kryddblandning (à 35 g)
500 g passerade tomater
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
2 förp naanbröd (à 260 g)
1/2 förp färsk koriander (à 20 g)
2 dl matyoghurt
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2963 KJ / 706 kCal
Fett29 g
Salt1.3 g
Kolhydrater90 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stFörvånansvärt gott :)
Lina
Jättegott och uppskattat av alla i familjen. Kokade grytan i 30 min istället för 15 och det blev jättebra. Nästa gång kommer vi ha mer naan bröd.
Emma
Jättegott och fräscht! Men fick tillsätta mycket mer vätska för att det skulle kunna koka.
Sara