Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk
Upplev det indiska köket när det är som bäst med denna underbara rätt – Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk. Butternutpumpa är en lite avlång pumpasort och påminner lite om zucchini i smaken. En vegetarisk rätt men en massa smaker från vitlök, curry, spiskummin, kardemumma och limens syrlighet.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
ca 1 kg butternutpumpa
2 morötter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
3 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk mald kardemumma
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml lätt kokosmjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 lime
125 g salladslök
Till servering
basmatiris
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. ris och koriander.
Energi1456 KJ / 358 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Har lagat det här flera gånger nu! Tar man vanlig kokosmjölk så kan man strunta i majsstärkelsen, och vill man ha det ännu krämigare så har man i en klick jordnötssmör. Ett annat hett tips är att riva ner skalet på limen i grytan!
Tulle
2024-08-20Jag tog även i lite honung som rundade av smaken bra.
Ann-christin
2022-10-31Hade inte morötter, men ersatte med palsternacka. Hade inte heller curry, och ersatte inte det med något. Blev ändå väldigt gott! Ett recept jag sparar.
Jessica
2022-05-25