Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

19
2 Klimatsmart
Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

Upplev det indiska köket när det är som bäst med denna underbara rätt – Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk. Butternutpumpa är en lite avlång pumpasort och påminner lite om zucchini i smaken. En vegetarisk rätt men en massa smaker från vitlök, curry, spiskummin, kardemumma och limens syrlighet.

Skriv ut
Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
ca 1 kg
butternutpumpa
2
morötter
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
3 msk
curry
1 tsk
spiskummin
1 tsk
mald kardemumma
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
lätt kokosmjölk
2 tsk
majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar
1
lime
125 g
salladslök

Till servering

basmatiris
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. ris och koriander.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Gunnel

2020-09-24

Mycket bra

Cecilia

2019-10-10

Fantastiskt god! Nästa gång struntar jag i majsstärkelsen men annars ändrar jag inget.

Näringsvärde per portion

Energi 1456 KJ / 358 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept