Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

30
3 Klimatsmart
Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

Upplev det indiska köket när det är som bäst med denna underbara rätt – Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk. Butternutpumpa är en lite avlång pumpasort och påminner lite om zucchini i smaken. En vegetarisk rätt men en massa smaker från vitlök, curry, spiskummin, kardemumma och limens syrlighet.

Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
ca 1 kg butternutpumpa
2 morötter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
3 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk mald kardemumma
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml lätt kokosmjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 lime
125 g salladslök

Till servering

basmatiris
färsk koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är exkl. ris och koriander.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Jessica

2022-05-25

Hade inte morötter, men ersatte med palsternacka. Hade inte heller curry, och ersatte inte det med något. Blev ändå väldigt gott! Ett recept jag sparar.

Gunnel

2020-09-24

Mycket bra

Cecilia

2019-10-10

Fantastiskt god! Nästa gång struntar jag i majsstärkelsen men annars ändrar jag inget.

Näringsvärde per portion

Energi 1456 KJ / 358 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 36 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden