Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk

Upplev det indiska köket när det är som bäst med denna underbara rätt – Pumpacurry med kikärter och kokosmjölk. Butternutpumpa är en lite avlång pumpasort och påminner lite om zucchini i smaken. En vegetarisk rätt men en massa smaker från vitlök, curry, spiskummin, kardemumma och limens syrlighet.

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
ca 1 kg butternutpumpa
2 morötter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
3 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk mald kardemumma
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml lätt kokosmjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
1 lime
125 g salladslök
Till servering
basmatiris
färsk koriander
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl. ris och koriander.
Energi1456 KJ / 358 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stHar lagat det här flera gånger nu! Tar man vanlig kokosmjölk så kan man strunta i majsstärkelsen, och vill man ha det ännu krämigare så har man i en klick jordnötssmör. Ett annat hett tips är att riva ner skalet på limen i grytan!
Tulle
Jag tog även i lite honung som rundade av smaken bra.
Ann-christin
Hade inte morötter, men ersatte med palsternacka. Hade inte heller curry, och ersatte inte det med något. Blev ändå väldigt gott! Ett recept jag sparar.
Jessica
Mycket bra
Gunnel
Fantastiskt god! Nästa gång struntar jag i majsstärkelsen men annars ändrar jag inget.
Cecilia