Pumpacheesecake med lönnsirap

Betyg 3.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pumpacheesecake med lönnsirap

Njut av höstens smaker med en krämig pumpacheesecake med kanel och kardemumma där den lena färskostfyllningen får sällskap av pumpapuré och bakas i ugnen. Toppad med lönnsirap och rivet limeskal är denna kaka en fröjd för både smaklökarna och ögat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Pumpacheesecake med lönnsirap

Ingredienser

10 bitar
75 g smör
200 g digestivekex
1 msk rörsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma

Fyllning

500 g skalad och urkärnad butternutpumpa
500 g färskost
1 dl rörsocker
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 krm salt
2 ägg

Till servering

lönnsirap
finrivet limeskal

Gör så här

00:15:00
01:00:00
02:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bit

Näringsberäkningen är gjord per bit utan lönnsirap till servering.
Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett33 g
Salt0.94 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Scones med filmjölk
    Betyg 4.6 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Earl Grey och blåbärs-cheesecake
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fryst mojito cheesecake
    Betyg 4.8 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbscheesecake med rabarber
    Betyg 4.2 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad