Havrebaguetter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Havrebaguetter

Enkelt recept på hemgjorda utsökta havrebaguetter! Du gör baguetterna av bland annat jäst, havrekli, fiberhavregryn och vetemjöl. Underbart bröd att servera till måltider!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i degbunke. Häll på vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner salt, havrekli och grynen. Arbeta i det mesta av mjölet och arbeta ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk 1-2 timmar i rumstemperatur.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda ev. i resten av mjölet.
  3. Dela degen i 2 delar (för 2 bröd) och baka ut till baguetter lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla lätt på brödets yta. Jäs dem ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 250ºC.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Sänk värmen till 200ºC, grädda ytterligare ca 20 minuter.
  6. Låt bröden kallna på galler utan bakduk.

För alla

Brödet innehåller gluten men är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 25 g färsk jäst (25 g = 1/2 pkt)
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl havrekli
  • 1 dl fiberhavregryn
  • ca 11 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan