Fullkornsbaguetter
Fullkorn är nyttigt och bra och passar därmed ypperligt att baka baguetter på! När du har bakat färdigt baguetterna så kan du fylla dem med massvis av goda röror och fyllningar och avnjuta som lunch eller som matsäck.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
12 portioner
1 dl rågkross
5 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 tsk sirap
10 dl specialvetemjöl
Till pensling
1 vispat ägg
2 msk vatten
3 msk rågkross
För alla
Brödet är fritt från mjölkprotein och laktos men innehåller gluten och ägg.
Gör äggfri: uteslut ägget till pensling. Pensla i stället med vatten eller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket goda baguetter. Små som frallor, vilket gör dem perfekta att ha med sig till jobbet/skolan. Jättegott med rågkross till, härligt luftiga samtidigt som de är lite tunga. Jättegoda tycker jag. Min sambo tvingar mig att göra dessa jätteofta!
Sofia
2007-11-30