Fullkornsbaguetter

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
1
Fullkornsbaguetter

Fullkorn är nyttigt och bra och passar därmed ypperligt att baka baguetter på! När du har bakat färdigt baguetterna så kan du fylla dem med massvis av goda röror och fyllningar och avnjuta som lunch eller som matsäck.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Fullkornsbaguetter

Ingredienser

12 portioner
1 dl  rågkross
5 dl  vatten
50 g  jäst
2 tsk  salt
2 tsk  sirap
10 dl  specialvetemjöl

Till pensling

1   vispat ägg
2 msk  vatten
3 msk  rågkross

För alla

Brödet är fritt från mjölkprotein och laktos men innehåller gluten och ägg.
Gör äggfri: uteslut ägget till pensling. Pensla i stället med vatten eller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Mycket goda baguetter. Små som frallor, vilket gör dem perfekta att ha med sig till jobbet/skolan. Jättegott med rågkross till, härligt luftiga samtidigt som de är lite tunga. Jättegoda tycker jag. Min sambo tvingar mig att göra dessa jätteofta!

Sofia

2007-11-30

Testa liknande recept

Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga julbröd
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga