Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fullkornsbaguetter

Fullkorn är nyttigt och bra och passar därmed ypperligt att baka baguetter på! När du har bakat färdigt baguetterna så kan du fylla dem med massvis av goda röror och fyllningar och avnjuta som lunch eller som matsäck.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp rågkrosset i 1/3 av vatten. Tillsätt resten av vattnet och låt krosset svalna till fingervärme.
  2. Häll krosset över jästen och tillsätt salt och sirap. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig deg. Beräkna minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
  3. Strö på lite mjöl och låt degen jäsa handduk i ca 1 timme.
  4. Dela degen i 12 bitar (för 12 baguetter). Dra och platta ut varje bit till ca 15 cm längd. Rulla ihop och lägg bitarna med skarven nedåt på en smord plåt.
  5. Låt jäsa till dubbel storlek utan handduk.
  6. Sätt ugnen på 250°C.
  7. Pensla bröden med äggvispet. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Låt dem svalna utan handduk.

För alla

Brödet är fritt från mjölkprotein och laktos men innehåller gluten och ägg.
Gör äggfri: uteslut ägget till pensling. Pensla i stället med vatten eller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 dl rågkross
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sirap
  • 10 dl specialvetemjöl
Till pensling
  • 1 vispat ägg
  • 2 msk vatten
  • 3 msk rågkross
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?