Pumpaaioli med rosmarin

Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Pumpaaioli med rosmarin

Hokkaido, ushiki kuri, muscat, det finns många spännande pumpasorter som är väl värda att prova. Pumpa med sin lite söta milda smak trivs utmärkt ihop med kraftfulla smaksättare som rosmarin och vitlök som här i en pumpaaioli. På köpet så får man en aioli med mindre fett men mer smak.

Pumpaaioli med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
500 g pumpa (t ex hokkaido- ushiki kuri- eller muscatpumpa)
1 msk hackad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 äggula
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • This was only okay - not much flavor. Aioli usually has acid in it- seems to be missing in the recipe.

    Sara elizabeth

  • Jättegod, men var försiktig med rosmarin så att den inte tar över.

    Victoria

Näringsvärde per portion

Energi432 KJ / 103 kCal
Fett8 g
Salt1.74 g
Kolhydrater6 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Lime- och chiliaioli
    Betyg 3.1 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med rostad pumpa
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ruccola- och fänkålsaioli
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rapsaioli
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aioli
    Betyg 3.3 av 5.268 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskocksaioli
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad