Pumpa- och kokosströssel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpa- och kokosströssel

Rosta pumpakärnor, kokosflingor och havregryn i ugnen tillsammans med en honung- och limesås och du har en förträfflig smaksättare och topping till många rätter. Bäst smakar pumpa- och kokosströsslet till laxgryta!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla ingredienser i en ugnssäker form.
  3. Rosta i ugnen i ca 15 minuter, rör om efter 10 minuter. Låt svalna och servera gärna till Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj Ren havre, Semper.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 dl pumpakärnor (naturella)
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressade limejuice
  • 1 msk neutral olja (t ex solrosolja)
Lägg till i inköpslistan