Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry
Värmande laxgryta med exotiska smaker av curry, kokosmjölk och citrongräs. Fisken lägger du i sist av allt och låter den sjuda i alla smaker några få minuter innan du serverar din superba fiskgryta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1 1/2 tsk salt
3 palsternackor (à ca 100 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk smör
1 msk curry
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl vatten
2 krm svartpeppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander till garnering
Till servering
basmatiris eller coucous
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står så tydligt i receptet att laxen läggs i sist när allt är klart och då skall den sjudas "EJ KOKAS" i 5-7 min,gör så garanterat lyckat.
Monica
2010-05-07Håller helt med om att det var en lyckad kombination, men håller inte med om att laxen kokar sönder, det gäller bara att koka försiktigt som vid all fiskkokning.
Per
2010-03-14En mycket uppskattad gryta. Laxbitarna har en förmåga att koka sönder, så nästa gång jag gör grytan ska jag koka laxen för sig och lägga i den sist av allt.
Eva
2010-01-04