Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
3
Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Värmande laxgryta med exotiska smaker av curry, kokosmjölk och citrongräs. Fisken lägger du i sist av allt och låter den sjuda i alla smaker några få minuter innan du serverar din superba fiskgryta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Ingredienser

4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1 1/2 tsk salt
3 palsternackor (à ca 100 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk smör
1 msk curry
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl vatten
2 krm svartpeppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander till garnering

Till servering

basmatiris eller coucous

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Det står så tydligt i receptet att laxen läggs i sist när allt är klart och då skall den sjudas "EJ KOKAS" i 5-7 min,gör så garanterat lyckat.

Monica

2010-05-07

Håller helt med om att det var en lyckad kombination, men håller inte med om att laxen kokar sönder, det gäller bara att koka försiktigt som vid all fiskkokning.

Per

2010-03-14

En mycket uppskattad gryta. Laxbitarna har en förmåga att koka sönder, så nästa gång jag gör grytan ska jag koka laxen för sig och lägga i den sist av allt.

Eva

2010-01-04

Testa liknande recept

Fisk à la thai
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig basmatisallad med mango
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddigt ris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räksoppa med fänkål
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ingefärsbakad fläskkarré
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indisk gryta
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga