Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Värmande laxgryta med exotiska smaker av curry, kokosmjölk och citrongräs. Fisken lägger du i sist av allt och låter den sjuda i alla smaker några få minuter innan du serverar din superba fiskgryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta fisken med på båda sidor med 2/3 av saltet. Låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan. 
  2. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint. 
  3. Fräs lök, palsternacka, vitlök, citrongräs och curry i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond + vatten och kokosmjölk. Låt småkoka utan lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
  4. Red av grytan med majsstärkelsen utrörd i kallt vatten. Smaka av med resten av saltet och peppar.
  5. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5-7 minuter. Garnera med koriander och Pumpa- och kokosströssel.
  6. Till servering: Servera med basmatiris eller couscous.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 palsternackor (à ca 100 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 1 msk smör
  • 1 msk curry
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk konc fiskfond
  • 2 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1/2 kruka koriander till garnering
Till servering
  • basmatiris eller coucous
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?