Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

12
3
Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Värmande laxgryta med exotiska smaker av curry, kokosmjölk och citrongräs. Fisken lägger du i sist av allt och låter den sjuda i alla smaker några få minuter innan du serverar din superba fiskgryta.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

Ingredienser

4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1 1/2 tsk salt
3 palsternackor (à ca 100 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongrässtjälkar
1 msk smör
1 msk curry
2 dl vitt vin
1 msk konc fiskfond
2 dl vatten
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl vatten
2 krm svartpeppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka koriander till garnering

Till servering

basmatiris eller coucous

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Monica

2010-05-07

Det står så tydligt i receptet att laxen läggs i sist när allt är klart och då skall den sjudas "EJ KOKAS" i 5-7 min,gör så garanterat lyckat.

Per

2010-03-14

Håller helt med om att det var en lyckad kombination, men håller inte med om att laxen kokar sönder, det gäller bara att koka försiktigt som vid all fiskkokning.

Eva

2010-01-04

En mycket uppskattad gryta. Laxbitarna har en förmåga att koka sönder, så nästa gång jag gör grytan ska jag koka laxen för sig och lägga i den sist av allt.